Miksi blogia ei kannata kirjoittaa?

Asuuko sinussa pieni blogisti? Oletko sitä mieltä, että sinulla on maailmalle jotain sanottavaa, mutta et ole vielä saanut sitä ulos?

Miksi et ole? Ehkäpä tunnistat jonkin seuraavista kirjoittamisen esteistä, tai jopa kaikki

 • En tiedä miten teknisesti toteuttaisin blokkaamisen.
 • En halua nimeäni julkisuuteen.
 • Kukaan ei kuitenkaan lue blogiani.
 • Säännöllinen kirjottaminen ahdistaa.
 • Teen sen huomenna, tai heti kun on enemmän aikaa.
 • Minulla ei ole mitään sanottavaa.

Nämä ovat yleisiä syitä sille miksi blogia ei kirjoiteta, mutta tarkastellaanpa näitä hieman tarkemmin.

En tiedä miten teknisesti toteuttaisin blokkaamisen. 

Tämä on turha este. Mikäli osaat käyttää tietokonetta ja tekstinkäsittelyohjelmaa, pystyt myös oppimaan blogin kirjoittamisen. Netistä löytyy runsaasti oppaita, joita lukemalla saat perusasiat haltuun ja voit aloittaa kirjoittamisen.

En halua nimeäni julkisuuteen 

Tämä ei ole ongelma, voit blogata nimimerkin suojassa. Netissä löytyy runsaasti esimerkkejä tästä. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että joku tuttavasi voi tunnistaa sinut, etenkin jos kirjoitat päiväkirjatyylistä blogia.

Kukaan ei kuitenkaan lue blogiani

Todennäköisesti näin aluksi onkin. Tämä kuitenkin muuttuu, mikäli sinnikkäästi jatkat kirjoittamista ja kirjoituksesi ovat hyviä. Yksi kerrallaan lukijat löytävät sinut. Voit myös itse vaikuttaa siihen, miten lukijat löytävät blogisi.

 • Mainosta blogiasi facebookissa, keskustelupalstoilla ja twitterissä
 • Verkostoidu, käy kommentoimassa toisten bloggaajien sivuja ja kerro omista sivuistasi. Saatat saada heidät jopa lisäämään linkin sivuillesi.
 • Käytä hakukone optimointia, avainsanoja ja selkokielistä osoitetta.

Säännöllinen kirjoittaminen ahdistaa

Sinun ei tarvitse kirjoittaa säännöllisesti, ellet halua. Tosin blogin pitäminen vaatii kirjoittamista, eli kokonaan et siitä eroon pääse. Kirjoittamisen pakkoa kuitenkin helpottaa tieto siitä, että kukaan ei huomauta, jos pidät pientä taukoa.

Teen sen huomenna tai heti kun minulla on enemmän aikaa

Sinun kannattaa kysyä itseltäsi koska se huominen on? Huomisella on tapana siirtyä aina eteenpäin ja aikaa ei koskaan ole riittävästi. Mikset aloittaisi tänään? Klikkaa ohjeeseen. Lue se ja merkitse kalenteriisi päivä, jolloin otat seuraavan askeleen.

Minulla ei ole mitään sanottavaa

Tämä on esteistä pahin. Voit yrittää katsella ympärillesi, miettiä ja selata nettiä, katsellen mitä toiset kirjoittavat, yrittäen löytää sitä oman intohimon kohdetta. Älä kuitenkaan nosta rimaa liian korkealle. Blogeja lukiessasi huomaat pian, ettei suurimmalla osalla bloggaajia ole mitään uutta ja ihmeellistä sanottavaa ja kuitenkin sinäkin luet parhaillaan heidän postauksiaan.

 

5 Comments

 1. Tosi kivat ohjeet. Kiitos Irina.
  Näiden avulla olisi mukava lähteä luomaan blogia. Maijalta, opiskelijakolleega, opin tärkeitä käsitteitä itselleni. Näiden kahden avulla ymmärrän monta asiaa.
  Verkostoituminen on tärkeää toisten blogia kirjoittavien kanssa siksikin, että näin kommunikoidaan toisten kanssa. Ystäväni, jotka ovat pitäneet erityisesti käsityöblogeja tekivät tätä aikoinaan säännöllisesti ja sivistivät minua asiasta tällä viikolla. Tämä esti myös sitä, ettei tullut tehtyä ihan samaa tekelettä samaan aikaan eri blogeihin. Nykyään ystävistäni monet ovat siirtyneet blogeista verkkoyhteisöihin.

  Tykkää

  Vastaus

 2. Tämä on kyllä hyvä aihe, itsellenikin on varmaan tulleet nuo kaikki blogikirjoittamisen esteet mieleen jossain vaiheessa, näiden vinkkien avulla voisi kevyesti päästä yli esteiden. Totta, että rimaa ei pidä pistää liian korkealle jos haluaa tehdä jotakin.

  Tykkää

  Vastaus

 3. Hauskalla otteella kirjoitetut ohjeet! Myönnän, että tunnistan itseni monesta kohtaa.
  Kun olen itsekin viime aikoina tutkistellut bloggausohjeita, välillä on aika ristiriitainen olo: toisaalta korostetaan, että blogiin pitää tuottaa korkealaatuista sisältöä, jotta se houkuttelee lukijoita. Toisaalta sitten nähdään juuri, ettei ”rima saa olla liian korkealla”, vaan tietynlainen rosoisuus tekee blogista ja blogikirjoituksista mielenkiintoisia. No, tasapaino löytyy varmasti kokeilemalla 🙂

  Bloggausohjeita etsiessäni huomasin myös, että aika monet suomenkieliset ohjeet on tehty parisen vuotta sitten eikä niitä ole sen jälkeen päivitetty. Mietin, mihin päivittäjät ovat ”kadonneet”, muiden yhteisöpalveluiden pariinko? Itselleni tulee näillä sivuilla helposti olo, että ovatkohan vinkit vielä ajantasaisia vai löytyisikö joltakin muulta sivustolta uudempaa näkemystä asiaan. Hyvä esimerkki siitä, miten verkossa moni tieto koetaan nopeasti vanhentuneeksi, usein ehkä ihan turhaankin.

  Tykkää

  Vastaus

  1. Mielenkiintoisia ajatuksia, itse olen blokkausohjeiden kohdalla ajatellut, että ne ovat olleet helppo tapa keksiä kirjoitettavaa. Onhan aloittelevan blokkaajan opeteltava paljon uutta asiaa, ennenkuin hän saa ensimmäistäkään kirjoitusta julkaistua. Tuntuu luonnolliselta, että hän haluaa jakaa tämän tiedon kaikkien kanssa ja sitten hän joko kyllästyy blokkaamiseen tai loytää sen oman aihealueensa ja jatkaa sen parissa. Toinen asia on sitten oppilaitosten yms yritysten laittamat ohjeet.
   Itselleni tuo ”tuo rima ei saa olla korkealla” oli ehkä kaikista tärkein ohje. Mikäli yrittäisin tehdä täydellisen kirjoituksen ,en koskaan julkaisisi mitään. Kirjoituksen hiomiseen ja muokkaamiseen menisi niin paljon aikaa, että koko kirjoituksen aihe alkaisi tuntua minusta huonolta ja taas aloittaisin alusta. Annoin siis itselleni luvan kirjoittaa ja julkaista, luottaen siihen, että tekemällä oppii ja kehittyy.

   Tykkää

   Vastaus

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s